29-09-09

nieuwe sponsor: Etixx sports nutrition

etixx

Ik heb er een nieuwe sponsor bij, Etixx sports nutrition. Dit bedrijf is nog niet zolang op de markt, maar is momenteel aan een serieuze opmars bezig in de sportwereld. Etixx is co-sponsor van de Astana wielerploeg. Ook de Belgische wielerbond, de Vlaamse judofederatie en voetbalclub Anderlecht werken momenteel reeds samen met Etixx.

Het is de missie van het bedrijf om iedere sporter via een verantwoord gebruik van innovatie, dopingvrije supplementen te ondersteunen:

- prestaties verbeteren en maximaal houden
- blessuregevoeligheid verminderen
- herstelproces na een zware inspanning ondersteunen
- bepaalde ouderdomskenmerken uitstellen

De drijfveer voor Etixx was een gamma aanbieden voor elke sporter: 
De 5 productgroepen zijn:

- Prestatie
- Uithouding
- Kracht
- Recuperatie
- Gezondheid

Onze producten zijn volwaardige en hoog kwalitatieve voedingssupllementen vervaardigd volgens de striktste en de veiligste normeringen. Bovendien hebben alle producten een door de voedingsinspectie toegekend notificatienummer.

 De producten zijn vrij van:  

- genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)
- Synthetische bewaarmiddelen

De naam Etixx is niet toevallig gekozen. Voor Etixx is eerlijkheid en betrouwbaarheid cruciaal als het op gezondheid aankomt. Vandaar dat het volledige gamma op een Etixx-verantwoorde manier op de markt wordt gebracht. Door de uitermate strenge kwaliteitscontroles die Etixx hanteert, garandeert Etixx u kwalitatieve en veilige producten.

 Bij Etixx streven ze niet alleen naar de beste producten voor u als sporter. Ook de smaak en de toedieningsvorm zijn uiterts belangrijk, zeker als het gedurende een lange training of een belangrijke wedstrijd moet ingenomen worden. Vandaar dat bij ieder product een weloverwogen beslissing werd genomen omtrent de smaak en de toediedingsvorm.

In het uitgebreid Etixx-gamma vinden we:

- Eiwitpoeders
- Capsules
- Tabletten
- Gels
- Vitaminen en mineralen
- Poeders met verschillende smaken (banaan, sinaas, framboos)

Voor meer info kan je de website opzoeken via http://www.etixx.be

Alle producten zijn verkrijgbaar in de apotheek. Op de website kan je je voordelen kaart aanvragen, hierdoor krijg je op vertoon van deze kaart 15% korting op je aankoop.

Ik wil alvast de mensen van Etixx hartelijk bedanken voor hun vertrouwen!

Groetjes, Charlotte 

10:03 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-09-09

2e op de 15km in Almere.

Hallo!

Vandaag trokken Stijn en ik samen met Stijn z'n ouders naar het verre Almere in Nederland. We namen allebei ook vorig jaar deel aan de wedstrijd en dat is ons beiden erg goed bevallen, dus dit jaar wilden we terug opnieuw van de partij zijn! Stijn op de 30km en ik op de 15km.

Eenmaal gestart liep ik op een tempo van 4min./km, dat is 15 km in een uur, een mooie richttijd vond ik. Dit kon ik de hele wedstrijd volhouden, soms een beetje trager, soms een kilometer wat sneller om zo in een tijd aan te komen van 1h 46s., voor een afstand van 15.1 km om precies te zijn =). Het ging goed en volgens dat ik in rust zit, vind ik het een goed resultaat! Ik werd daarmee tweede dame.

Stijn werd 3e op de 30km na twee sterke toppers. Voor zijn verslag surf je best naar zijn blog (kan je vinden in de rechterkolom hier)!

foto's later deze week.

groetjes, Charlotte

22:50 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-09-09

tussen rust en trainingen...

Goeiedag!

Ondertussen al bijna twee weken na het BK beloften!
In die tijd bleef het erg kalm op gebied van trainingen. Ik kreeg van raymond immers relatieve rust tot begin oktober, want het werd een zware maand augustus en (begin) september. Ik duurloop nu enkele keren per week (in de veronderstelling hier dat 'duurlopen' ook een werkwoord is!) en voel dat mijn benen iedere keer fris zijn, wat natuurlijk vanzelfsprekend is als je in rustperiode zit hé =). Daardoor moet ik mezelf er af en toe op wijzen niet te hard te willen gaan tijdens de duurloopjes en alles ontspannen af te werken!

In tussentijd is ook de start van het nieuwe academiejaar gegeven; Ikzelf zal dit jaar het 3e jaar Handelswetenschappen tot een goed einde moeten brengen! Het jaar is alvast goed begonnen in Gent, we zien het zitten!

Dit weekend ga ik mee met Stijn naar Almere waar hij een 30km loopt. Ikzelf loop er de 15km en doel op een tijd rond het uur. Ik zit nog altijd in een rust^periode, dus hélemaal voluit mag ik niet gaan hé!

Verder kan ik jullie vertellen dat ik al erg hard uitkijk naar die eerste crossen! Vorig jaar viel mijn cross-seizoen serieus in het water na mijn (zoveelste) ijzertekort. Ik heb dus wat goed te maken!

groetjes,

Charlotte

15:57 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-09

mooie afsluiter van zomerseizoen!

Hallo iedereen!

Gisteren in Kessel-lo vond (voor mij) de belangrijkste wedstrijd van het hele zomerseizoen plaats, de wedstrijd waarvoor je eigenlijk het hele seizoen traint en waar alle wedstrijden in functie van staan; het BK beloften; Ik nam er deel aan de 5000m; mijn favoriete nummer.
Zoals al eerder vermeld, stond ik met de derde tijd van de deelneemsters ingeschreven, maar dat zegt niet zoveel, want ik achtte sommige meisjes veel sterker dan de tijd die ze dat seizoen al liepen.
Ik ging naar de wedstrijd met het gedacht; "Charlotte, ga voor het podium, het is mogelijk!"

De weersomstandigheden waar niet écht ideaal; er stond een strakke wind en het was verre van lekker warm.... We moesten samen met de juniores de wedstrijd afwerken.
Eenmaal gestart voelde ik dat de benen goed zaten. Dat gaf me vertrouwen om vanaf de eerste meter door te gaan op een strak tempo. Juniore Jana van Wabeke en Liesbeth Pollentier waren van de eerste meter weg. Daarna liep belofte Vanja Cnops ook met gemak weg. De eerste twee kilometer nam Griet Dewaele het tempo voor haar rekening en ik had het gevoel dat ik echt al snel moest lopen om dat te volgen, maar ik klampte aan. Net halfweg liet Stijn me weten dat de meisjes achter ons terug kwamen en dat het tempo stilviel. Dat was allesbehalve hetgeen ik wou en nam meteen het voortouw. Ik had even een gaatje van 2 meter, maar ik kreeg algauw gezelschap van belofte Nina Lauwaert en een paar meter verder belofte Liesbeth Vandevelde en juniore Lynn Deconinck.
Ik hield het tempo hoog, maar enkele ronden voor het einde kwam Nina Lauwaert over me en ik kon me niet vastklampen, ik moest haar laten gaan. De laatste ronden waren erg lastig; het gaatje met Nina zo klein mogelijk houden en het gat met Liesbeth achter mij zo groot mogelijk houden. Dat lukte me en de laatste 800m kon ik nog een klein tandje bijzetten, zodat het gat achter me groter werd en mijn derde plaats veilig was gesteld.
Elke keer als ik een 5000m loop, kan ik nog heel wat tonen in mijn laatste ronde, dat was deze keer niet anders. Ik zette mijn benen nog een versnelling hoger en zag plots aan 200m voor het einde dat ik erg dicht begon terug te komen op Nina Lauwaert. Ik geloofde erin haar nog te kloppen en dat deed ik dan ook de laatste 20m na een waanzinnig pijnlijke (voor mijn benen) en spannende laatste 150m.

Zo kwam ik dus nipt als tweede toe met als surplus een nieuwe besttijd van 17.37.16!.Met die tijd was ik de hele wedstrijd niet echt bezig geweest, tot aan 3.5 km wanneer Stijn me liet weten dat ik op tempo liep voor 17.40 of eronder. Een nieuwe besttijd was niet m'n doel, maar ik ben super blij dat ik er alweer elf seconden heb van gedaan!

Nu wil ik eerst en vooral Stijn bedanken, mijn vriend, die me altijd en overal onvoorwaardelijk steunt, zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden en bleef altijd in me geloven.
Verder wil ik ook trainer Raymond bedanken. Het werd geen makkelijke klus voor hem om me in 4 weken tijd nog klaar te stomen voor het BK, maar dankzij zijn trainingen en zijn goede raad is dat toch gelukt.
Ook bedankt aan mijn ouders, zus en broer om altijd rekening te houden met mijn trainingen, wedstrijden,.. en me daar ook altijd in te steunen!
Merci aan mijn trainingsvrienden- en vriendinnen, zonder jullie zouden sommige trainingen echt éindeloos lang duren =).
Als laatste wil ik àlle supporters van gisteren bedanken. Zonder jullie zou ik niet weten hoe en wat er achter mij en voor mij aan het afspelen is tijdens de wedstrijd!
Bedankt!

Nu genieten van een rustperiode en dan terug met volle moed trainen voor dat andere seizoen; het CROSS-seizoen! (joepiee...)

uitslag:

5000 meter

1 1689 Cnops Vanja 87 ACKO 17:27.58

2 1458 Vandewalle Charlotte 89 HAC 17:37.16

3 1551 Lauwaert Nina 88 VOLH 17:37.35

4 1556 Vandevelde Liesbeth 89 AVMO 17:56.97

5 1270 De Waele Griet 87 DEIN 18:28.23

6 1206 Leysen Marleen 89 SWIN 18:45.46

7 1889 Clerx Natasja 87 LOOI 20:16.99

1327 Soccol Manuela 88 GENK DNF

foto's van Stijn en papa!

Herschaalde kopie van DSC09830

Herschaalde kopie van DSC09844

Herschaalde kopie van IMG_9823

Herschaalde kopie van IMG_9829

Herschaalde kopie van DSC09852

Herschaalde kopie van DSC09858

Herschaalde kopie van DSC09859

10:12 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-09-09

4.50.16 op 1500m in Beveren

Hallo iedereen!

Zaterdag liep ik een 1500m in Beveren. Er waren enkele sterke meisjes aanwezig, dus het beloofde een snelle koers te worden.
Eenmaal het startschot weerklonk, liet ik wijselijk meteen een paar deelneemsters gaan, want die vertrokken erg snel.
Ikzelf liep op hetzelfde tempo als vorige donderdag in Oordegem waar ik 4.47 liep. Dit kon ik aanhouden tot de laatste ronde, waar ik in Oordegem kon standhouden, ben ik nu wat gaan vertragen om aan te komen in een tijd van 4.50.16.

'k ben niet super tevreden, maar ook helemaal niet teleurgesteld. Het was een erg goede snelheidstest voor aanstaande zondag. Nu goed rusten zodat de benen fris komen en dan hopelijk serieus vlammen op het BK! =)

foto's getrokken door Stijn, merci!!

 

veel liefs,

Charlotte

Herschaalde kopie van DSC09789

Herschaalde kopie van DSC09792

Herschaalde kopie van DSC09794Herschaalde kopie van DSC09802

Herschaalde kopie van DSC09809

09:39 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-09-09

op naar het BK...!

Hallo!

Overmorgen, zaterdag, doe ik een 1500m in Beveren. Ik hoop dat ik de lijn van vorige week donderdag nog eventjes kan doortrekken. Deze wedstrijd is de laatste wedstrijd voor het BK beloften 5000m op 13 september in Kessel-lo. Hieronder de deelnemers.

Het belooft een leuke wedstrijd te worden waar nog niet alle podiumplaatsen vastliggen, dus het wordt spannend. Ik kijk er alvast hard naar uit en heb er veel zin in!

1689 Cnops Vanja 87 ACKO 16.42.54

1551 Lauwaert Nina 88 VOLH 17.33.21

1458 Vandewalle Charlotte 89 HAC 17.48.59

1270 De Waele Griet 87 DEIN 17.58.59

1556 Vandevelde Liesbeth 89 AVMO 18.11.90

1327 Soccol Manuela 88 GENK 18.31.25

1206 Leysen Marleen 89 SWIN 18.36.13

1889 Clerx Natasja 87 LOOI 20.12.46

1389 De Meirschman Jolien 87 LAT

véle groetjes,

Charlotte

12:09 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |