14-09-09

mooie afsluiter van zomerseizoen!

Hallo iedereen!

Gisteren in Kessel-lo vond (voor mij) de belangrijkste wedstrijd van het hele zomerseizoen plaats, de wedstrijd waarvoor je eigenlijk het hele seizoen traint en waar alle wedstrijden in functie van staan; het BK beloften; Ik nam er deel aan de 5000m; mijn favoriete nummer.
Zoals al eerder vermeld, stond ik met de derde tijd van de deelneemsters ingeschreven, maar dat zegt niet zoveel, want ik achtte sommige meisjes veel sterker dan de tijd die ze dat seizoen al liepen.
Ik ging naar de wedstrijd met het gedacht; "Charlotte, ga voor het podium, het is mogelijk!"

De weersomstandigheden waar niet écht ideaal; er stond een strakke wind en het was verre van lekker warm.... We moesten samen met de juniores de wedstrijd afwerken.
Eenmaal gestart voelde ik dat de benen goed zaten. Dat gaf me vertrouwen om vanaf de eerste meter door te gaan op een strak tempo. Juniore Jana van Wabeke en Liesbeth Pollentier waren van de eerste meter weg. Daarna liep belofte Vanja Cnops ook met gemak weg. De eerste twee kilometer nam Griet Dewaele het tempo voor haar rekening en ik had het gevoel dat ik echt al snel moest lopen om dat te volgen, maar ik klampte aan. Net halfweg liet Stijn me weten dat de meisjes achter ons terug kwamen en dat het tempo stilviel. Dat was allesbehalve hetgeen ik wou en nam meteen het voortouw. Ik had even een gaatje van 2 meter, maar ik kreeg algauw gezelschap van belofte Nina Lauwaert en een paar meter verder belofte Liesbeth Vandevelde en juniore Lynn Deconinck.
Ik hield het tempo hoog, maar enkele ronden voor het einde kwam Nina Lauwaert over me en ik kon me niet vastklampen, ik moest haar laten gaan. De laatste ronden waren erg lastig; het gaatje met Nina zo klein mogelijk houden en het gat met Liesbeth achter mij zo groot mogelijk houden. Dat lukte me en de laatste 800m kon ik nog een klein tandje bijzetten, zodat het gat achter me groter werd en mijn derde plaats veilig was gesteld.
Elke keer als ik een 5000m loop, kan ik nog heel wat tonen in mijn laatste ronde, dat was deze keer niet anders. Ik zette mijn benen nog een versnelling hoger en zag plots aan 200m voor het einde dat ik erg dicht begon terug te komen op Nina Lauwaert. Ik geloofde erin haar nog te kloppen en dat deed ik dan ook de laatste 20m na een waanzinnig pijnlijke (voor mijn benen) en spannende laatste 150m.

Zo kwam ik dus nipt als tweede toe met als surplus een nieuwe besttijd van 17.37.16!.Met die tijd was ik de hele wedstrijd niet echt bezig geweest, tot aan 3.5 km wanneer Stijn me liet weten dat ik op tempo liep voor 17.40 of eronder. Een nieuwe besttijd was niet m'n doel, maar ik ben super blij dat ik er alweer elf seconden heb van gedaan!

Nu wil ik eerst en vooral Stijn bedanken, mijn vriend, die me altijd en overal onvoorwaardelijk steunt, zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden en bleef altijd in me geloven.
Verder wil ik ook trainer Raymond bedanken. Het werd geen makkelijke klus voor hem om me in 4 weken tijd nog klaar te stomen voor het BK, maar dankzij zijn trainingen en zijn goede raad is dat toch gelukt.
Ook bedankt aan mijn ouders, zus en broer om altijd rekening te houden met mijn trainingen, wedstrijden,.. en me daar ook altijd in te steunen!
Merci aan mijn trainingsvrienden- en vriendinnen, zonder jullie zouden sommige trainingen echt éindeloos lang duren =).
Als laatste wil ik àlle supporters van gisteren bedanken. Zonder jullie zou ik niet weten hoe en wat er achter mij en voor mij aan het afspelen is tijdens de wedstrijd!
Bedankt!

Nu genieten van een rustperiode en dan terug met volle moed trainen voor dat andere seizoen; het CROSS-seizoen! (joepiee...)

uitslag:

5000 meter

1 1689 Cnops Vanja 87 ACKO 17:27.58

2 1458 Vandewalle Charlotte 89 HAC 17:37.16

3 1551 Lauwaert Nina 88 VOLH 17:37.35

4 1556 Vandevelde Liesbeth 89 AVMO 17:56.97

5 1270 De Waele Griet 87 DEIN 18:28.23

6 1206 Leysen Marleen 89 SWIN 18:45.46

7 1889 Clerx Natasja 87 LOOI 20:16.99

1327 Soccol Manuela 88 GENK DNF

foto's van Stijn en papa!

Herschaalde kopie van DSC09830

Herschaalde kopie van DSC09844

Herschaalde kopie van IMG_9823

Herschaalde kopie van IMG_9829

Herschaalde kopie van DSC09852

Herschaalde kopie van DSC09858

Herschaalde kopie van DSC09859

10:12 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Nogmaals proficiat Charlotte!
Je hebt een heel sterke wedstrijd gelopen, knap pr én zilveren medaille :)
Tot op de cross!

Gepost door: leen | 14-09-09

Een dikke proficiat met je zilveren medaille en je zeer mooi pr!
Geniet van je welverdiende rust!

Gepost door: Saartje | 14-09-09

Proficiat met je knappe tweede plaats! Sterke wedstrijd ook! Mooie afsluiter voor het seizoen.

Groetjes

Gepost door: Evelien | 14-09-09

Wat een finish!!!! Lieverd,

Je hebt dat echt schitterend gedaan op het het BK, je liep een heel knappe wedstrijd die je afsloot met een super finish, die je uiteindelijk nog het zilver opleverde, je ziet dat de wedstrijd altijd pas gedaan is op de meet, dat heb jij nog eens bewezen. Geniet nu maar van je verdiende rustperiode en daarna mag je er terug invliegen voor het crossseizoen ...

Weet dat ik altijd achter je sta en je zal steunen, of het nu goed gaat of slecht gaat, ik ben er voor je!

Veel liefs X

Gepost door: Stijn | 16-09-09

De commentaren zijn gesloten.