06-07-09

1500m in Oordegem

Hallo iedereen!

Zaterdagavond deed ik zoals eerder al gezegd de 1500m mee op de Flanders Cup in Oordegem. Veel verwachtte ik er niet van, ik had de laatste twee-drie weken immers niet meer zoveel getraind door de examens en door m'n reisje met Stijn.

Het naprogramma 1500m voor de dames ging van start om ongeveer 22h30, en ik zat in de eerste reeks. Het was echt ideaal weer; geen zuchtje wind, niet te warm en niet te koud.
Eenmaal gestart voor drie rondjes en driehonderd meter had ik een redelijk goed gevoel en zocht ik mijn plaatsje in de achterste helft van de groep. Het was even drummen, duwen en trekken, zo erg zelfs dat er vlak voor ons zelfs een valpartij gebeurde... , maar al bij al werd het snel tot een lint getrokken.
Ik kon de laatste ronde nog eens goed versnellen om in een tijd van 4'51" aan te komen.

Niet super, maar ook niet enorm teleurstellend.
Stijn vertelde me dat ik eigenlijk de hele wedstrijd iets te traag liep, ik bleef precies vast zitten in mijn tempo. Ook het feit dat mijn laatste ronde op die 1500m trager was dan mijn laatste ronde op een 5000m zegt ook al veel... Ik had ook het gevoel dat ik nog eventjes kon blijven doorlopen moest ik niet hebben versneld.
Het is mijn beste 1500m van dit seizoen, dus erg ontgoocheld mag ik eigenlijk niet zijn.
In juli doe ik nog enkele 1500m's (allemaal ter voorbereiding van 5000m!) en dus streef ik naar een betere tijd.

Volgende afspraak op de Flanders Cup in Kortrijk (1500m), nu zaterdag!

 

groetjes, Charlotte

11:04 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-07-09

Terug van weekje Mallorca en geslaagde examens!

Goeiemorgen iedereen,

Vandaag was ik vroeg uit de veren, want de uitslag van mijn examens verscheen op het internet. Het werd bang afwachten, want ik had al een 8 voor wiskunde uit het eerste semester en ze vertelden me op school dat dat niet meer delibereerbaar was. Ik hoopte dus dat het enkel bij wiskunde zou blijven.
Mijn puntenblaadje maakte me erg gelukkig; voor dit semester ben ik er voor alle vakken door, vrij goede punten zelf en het liet me ook weten dat ik uiteindelijk dan toch gedelibereerd ben voor wiskunde en ik dus géén herexamens hoef af te leggen in de vakantie. JOEPIEEE!

Sinds zaterdag zijn Stijn en ik ook terug van een weekje Mallorca dat erg goed is meegevallen. Lekker warm weer, mooie stranden, gezellige terrasjes, lekkere cocktails, veel waterpret, een lieve reisgenoot en heerlijk eten zorgden voor een geslaagde vakantie.
We lagen er niet de hele dag aan het zwembad, daarvoor was het trouwens ook veel te warm, maar we gingen fietsen, wandelen en 's morgens ook enkele keren gaan lopen.
Het deed erg deugd voor ons allebei en we hebben de batterijen kunnen opladen om er hier weer volop tegen te kunnen!

Op sportief vlak werd het de laatste weken iets stiller. Ik had drie weken examens en in de eerste twee weken kon ik nog vrij goed mijn trainingen afwerken, maar in de laatste week werd dat een beetje een ramp. =) Ook op reis heb ik niet zoveel gedaan, maar ik beschouw dit dan als een relatieve rustperiode, die iedere atleet wel eens nodig heeft op een jaar.
Nu train ik weer volop voor het pisteseizoen en ik merk dat ik amper iets van conditionele achterstand heb opgelopen, dus dat zit goed!

Zaterdag in Oordegem eerste wedstrijd na mijn 5000m in Ninove waar ik mijn besttijd liep. In Oordegem neem ik deel aan de 1500m. Ik verwacht er niet te veel van, deels rekening houdend met de soms gebrekkige voorbereiding van de afgelopen weken, deels omdat het slechts ter voorbereiding is van een volgende 5000m.

 

Misschien tot dan!

veel liefs,
Charlotte

06:33 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |