30-08-07

3000m in 10.30: beetje per beetje terug wat zelfvertrouwen

goeiavond iedereen!

Gisteren deed ik een 3000m in Ninove. Het resultaat was toch al beter dan zaterdag (1500m in Merksem) maar toch nog niet goed. Het geeft me toch wat zelfvertrouwen terug, want de hele maand augustus was niet denderend. Ik presteerde er niet of nauwelijks.

De eerste helft van de wedstrijd had ik een heel goed gevoel, ik kon mooi soepel lopen en grote passen nemen. Aan de 1500m kwam ik nog net door voor m'n record te lopen. Helaas verloor ik  teveel in de tweede helft om dat record nog te halen. Ik bleef waarschijnlijk te lang achter Ingrid van Peteghem hangen, zodat ik ongemerkt kostbare seconden verloor die op het einde niet meer goed te maken zijn. In de (toch nog snelle en goeie) slotronde kwam Sofie Deproft nog over me, maar ik gaf ze slechts een gaatje van drie seconden. Zo kwam ik als derde aan in 10.30 en een kluts. Sofie werd tweede, Helga Sibick won de wedstrijd in 10.10 en een beetje. Ingrid werd vierde.

Achterafgezien moest ik beter gekunnen hebben. Ik heb te weinig durven afzien, te laat overgenomen en zo m'n seconden kwijtgespeeld. Ook had ik het gevoel toen ik aankwam dat ik dat tempo nog een aantal ronden kon volhouden, indien ik niet had gespurt uiteraard. Te traag tijdens de wedstrijd dus, ik kan zoiets niet goedmaken in mijn laatste ronden.
Het was een laatste goeie (snelheids)test voor het BK juniors 5000m volgend weekend. Ik ben gemotiveerd en wil goed presteren die negende september. We gaan ervoor!

heel veel liefs, Charlotte

 Herschaalde kopie van 014

Herschaalde kopie van 015
Herschaalde kopie van 016

19:39 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

PROFICIAT charlotte, proficiat met uw prestatie, dat is een tijd waar ik nooit aankan, maar die afstand ligt jou toch wel. verder blijven trainen, ooit komt het wel. veel succes volgende week op de 5000, laat ze daar maar iets zien. groetjes patje

Gepost door: PATRICIA | 01-09-07

hup hup! komaan he charlotte , nog 1 wedstrijd waar je je kan tonen, maak er gebruik van! ik popel om het resultaat te horen van je volgend weekend.
go for it! we weten dat je het kan!
greets

Gepost door: Sander | 02-09-07

veel succes dit weekend op het Bk! Je kan het!
Liefs x

Gepost door: Katrijn | 06-09-07

De commentaren zijn gesloten.