23-07-07

alweer een teleurstellend resultaat: 10.23.02 op 3000m

Hallo!

 

Gisteren ging ik van start op de 3000m in Oordegem. Spijtig dat niemand bereid was om voor me te hazen, er zat dus niets anders op dan tegen de klok en tegen mezelf te lopen. Ik had een schema van 10.10 vooropgesteld.

Aan de start kwamen 6 deelneemsters, waaronder Griet Dewaele, Ingrid Van Peteghem en Tine Bex. Griet wou net als ik zo dicht mogelijk bij de 10 min. Finishen en ging rondjes van 1’20” lopen, net zoals ik had vooropgesteld voor een schema van 10’10”.

 

Eenmaal gestart, wist ik direct dat het niet goed zat. De start was niet te snel, was volgens schema, maar ik moest al lossen van Griet. Vreemd, want 400m in 1’20” is niet zo heel snel hé.. Ik probeerde dan nog zo lang mogelijk op het vooropgestelde schema te lopen, alleen, (want Ingrid liep achter me en deed geen kopwerk, en Griet was al te ver weg) en dit lukte me ongeveer tot 1200m, totdat Ingrid Van Peteghem me voorbijstak. Ik kon niet reageren, kon niet bijten en liet haar gaan. Ze nam 40m en vanaf dan moest ik weeral alleen lopen. In de volgende 800m (van 1200m tot 2000m) verloor ik maar liefst 8 seconden. Dat had ik niet door, m’n benen draaiden gewoon, ‘k had geen gevoel. De laatste kilometer was dan weer een goeie kilometer, heb nog heel wat seconden ingehaald, maar zeker niet goed genoeg meer.

Ik finishte in een tijd van 10.23.02, twee seconden van m’n record gedaan en 12 seconden van mijn beste seizoensprestatie, maar ik was héél erg ontgoocheld… Een tijd onder de 10.20 moest er ZEKER inzitten. ‘k weet ook niet echt hoe het komt dat ik maar zo matig presteerde gisteren, de benen zaten nochtans goed voor de wedstrijd, ik had nergens pijn en het was ook niet héél warm. Pft, wel was er wat wind en moest ik het alleen afmaken, maar volgens mij kan dat m’n prestatie niet verantwoorden. Ik kon niet bijten, niet diep gaan, niet écht afzien. Ik had er echt naar uitgekeken, naar deze wedstrijd, want ik wou een flink stuk van m’n record afdoen, en dat was ook mogelijk, maar blijkbaar niet op die dag…

Ik denk dat ik in het vervolg weer zal lopen met het gedacht van: ‘we starten, we lopen en we zien wel waar we uitkomen’, dat helpt soms nog het meest.

 

Binnen twee weken (op 05-08) ga ik van start op het BK AC op 5000m, die 3000m moet ik dus van me afzetten en verder werken naar de 5000m. Ik heb een ideale voorbereiding achter de rug, 1500m, 3000m en goeie trainingen, dus normaal mag die 5000m geen probleem vormen. Mijn besttijd is nu 18.21, daar kan ik wel nog wat van af doen.

 

We blijven trainen en vooruit kijken, stap voor stap.

Prettige dag verder!

 

Hier nog een foto van voor de wedstrijd. Stijn, mijn gebruikelijke fotograaf , had het veel te druk met roepen en supporteren voor me, dat hij vergat foto’s te trekken van tijdens de wedstrijd . Geen probleem hoor lieverd  !

 

Herschaalde kopie van 3000m oordegem 22-07-07

11:43 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

druk mijn inziens zet je misschien jezelf teveel onder druk door zo naar dat doel uit te kijken en te fixeren op een bepaalde tijd en zoals je zelf zegt misschien eens startten met het gedacht we zien wel hoe het gaat . Misschien had je gewoon een mindere dag ? Zet die wedstrijd uit je hoofd , je zal wel een super 5000 lopen , succes !!!

Gepost door: roadrunnerke | 23-07-07

hoi Hoi,

De volgende keer zal het wel beter gaan, je kan zo van die dagen hebben dat je denkt dat alles goed zit en je start en alles blokkeert en er lukt niks.Als het op training goed zit dan zal de volgende wedstrijd wel prijs zijn hé.
5000m Ac sta ik er ook.

groetjes Griet

Gepost door: Griet | 23-07-07

hey hela!
trek het je niet aan, je niet laten kennen hé meid!
't loopt wel vanzelf los, vertrouw erop.
groetjes en keep up the good work!

Gepost door: Koene | 24-07-07

De commentaren zijn gesloten.