25-01-10

nieuwe blog!

Alles kunnen jullie vanaf vandaag terugvinden op: http://stijnencharlotte.weebly.com

Sportieve groetjes,

Charlotte

11:02 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-10-09

oefencross HAC in Torhout

Hallo!

Vandaag (zondag) stond de oefencross van mijn club Houtland atletiek op het programma. Dit is traditioneel mijn eerste cross van het seizoen, weliswaar eentje om te oefenen en eentje die iets korter is dan alle andere crossen (slechts 4000m).

Na slechts twee weken training verwachtte ik nog niet veel en nam dit gewoon mee om wat ritme op te doen en al eens wat dieper te gaan. Ik bouwde dus ook helemaal niet af naar deze oefencross.
Rekening houdend met die zaken kan ik wel tevreden zijn over mijn prestatie. Ik werd tweede na een onklopbare Helga Sibick die een ruime voorsprong had. Het werd dus vooral tegen mezelf lopen en dat vind ik niet zo gemakkelijk. Je laat snel je tempo zakken, en zeker en vast als er niet direct een dreiging komt van achter je. Een geslaagde training dus!

Bedankt aan alle supporters die aanwezig waren in Torhout!

Nu wordt het terug een paar weken en weekends verder trainen om dan hopelijk binnekort sterk voor de dag te komen!

 

Véle cross-groetjes,

Charlotte  : )

22:42 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-10-09

start van het winterseizoen!

Goeiedag!

Zondag stond weer de eerste afspraak om te trainen in Zottegem in de agenda. Dit betekent meteen ook de start van mijn nieuwe seizoen, het cross-seizoen. Ik deed voordien enkel duurloopjes, heel rustig en weinig.
Nu is het tijd om er terug in te vliegen, want de eerste crossen zullen er snel zijn!

Ik kan jullie al vertellen dat mijn eerste cross er eentje zal zijn om er terug in te komen, nl. de oefencross van Torhout op 18 oktober.

Voor mijn vriend Stijn is dit een heel belangrijke week waarin hij aftelt naar zondag: de marathon van Eindhoven vindt dan plaats. Hij trainde goed en is erg gemotiveerd en dat doet me geloven dat hij er een goede prestatie kan neerzetten. We duimen allemaal voor Stijn op zondag om 11 uur! :)

véle groetjes,

Charlotte Vandewalle

11:02 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-09-09

nieuwe sponsor: Etixx sports nutrition

etixx

Ik heb er een nieuwe sponsor bij, Etixx sports nutrition. Dit bedrijf is nog niet zolang op de markt, maar is momenteel aan een serieuze opmars bezig in de sportwereld. Etixx is co-sponsor van de Astana wielerploeg. Ook de Belgische wielerbond, de Vlaamse judofederatie en voetbalclub Anderlecht werken momenteel reeds samen met Etixx.

Het is de missie van het bedrijf om iedere sporter via een verantwoord gebruik van innovatie, dopingvrije supplementen te ondersteunen:

- prestaties verbeteren en maximaal houden
- blessuregevoeligheid verminderen
- herstelproces na een zware inspanning ondersteunen
- bepaalde ouderdomskenmerken uitstellen

De drijfveer voor Etixx was een gamma aanbieden voor elke sporter: 
De 5 productgroepen zijn:

- Prestatie
- Uithouding
- Kracht
- Recuperatie
- Gezondheid

Onze producten zijn volwaardige en hoog kwalitatieve voedingssupllementen vervaardigd volgens de striktste en de veiligste normeringen. Bovendien hebben alle producten een door de voedingsinspectie toegekend notificatienummer.

 De producten zijn vrij van:  

- genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)
- Synthetische bewaarmiddelen

De naam Etixx is niet toevallig gekozen. Voor Etixx is eerlijkheid en betrouwbaarheid cruciaal als het op gezondheid aankomt. Vandaar dat het volledige gamma op een Etixx-verantwoorde manier op de markt wordt gebracht. Door de uitermate strenge kwaliteitscontroles die Etixx hanteert, garandeert Etixx u kwalitatieve en veilige producten.

 Bij Etixx streven ze niet alleen naar de beste producten voor u als sporter. Ook de smaak en de toedieningsvorm zijn uiterts belangrijk, zeker als het gedurende een lange training of een belangrijke wedstrijd moet ingenomen worden. Vandaar dat bij ieder product een weloverwogen beslissing werd genomen omtrent de smaak en de toediedingsvorm.

In het uitgebreid Etixx-gamma vinden we:

- Eiwitpoeders
- Capsules
- Tabletten
- Gels
- Vitaminen en mineralen
- Poeders met verschillende smaken (banaan, sinaas, framboos)

Voor meer info kan je de website opzoeken via http://www.etixx.be

Alle producten zijn verkrijgbaar in de apotheek. Op de website kan je je voordelen kaart aanvragen, hierdoor krijg je op vertoon van deze kaart 15% korting op je aankoop.

Ik wil alvast de mensen van Etixx hartelijk bedanken voor hun vertrouwen!

Groetjes, Charlotte 

10:03 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-09-09

2e op de 15km in Almere.

Hallo!

Vandaag trokken Stijn en ik samen met Stijn z'n ouders naar het verre Almere in Nederland. We namen allebei ook vorig jaar deel aan de wedstrijd en dat is ons beiden erg goed bevallen, dus dit jaar wilden we terug opnieuw van de partij zijn! Stijn op de 30km en ik op de 15km.

Eenmaal gestart liep ik op een tempo van 4min./km, dat is 15 km in een uur, een mooie richttijd vond ik. Dit kon ik de hele wedstrijd volhouden, soms een beetje trager, soms een kilometer wat sneller om zo in een tijd aan te komen van 1h 46s., voor een afstand van 15.1 km om precies te zijn =). Het ging goed en volgens dat ik in rust zit, vind ik het een goed resultaat! Ik werd daarmee tweede dame.

Stijn werd 3e op de 30km na twee sterke toppers. Voor zijn verslag surf je best naar zijn blog (kan je vinden in de rechterkolom hier)!

foto's later deze week.

groetjes, Charlotte

22:50 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-09-09

tussen rust en trainingen...

Goeiedag!

Ondertussen al bijna twee weken na het BK beloften!
In die tijd bleef het erg kalm op gebied van trainingen. Ik kreeg van raymond immers relatieve rust tot begin oktober, want het werd een zware maand augustus en (begin) september. Ik duurloop nu enkele keren per week (in de veronderstelling hier dat 'duurlopen' ook een werkwoord is!) en voel dat mijn benen iedere keer fris zijn, wat natuurlijk vanzelfsprekend is als je in rustperiode zit hé =). Daardoor moet ik mezelf er af en toe op wijzen niet te hard te willen gaan tijdens de duurloopjes en alles ontspannen af te werken!

In tussentijd is ook de start van het nieuwe academiejaar gegeven; Ikzelf zal dit jaar het 3e jaar Handelswetenschappen tot een goed einde moeten brengen! Het jaar is alvast goed begonnen in Gent, we zien het zitten!

Dit weekend ga ik mee met Stijn naar Almere waar hij een 30km loopt. Ikzelf loop er de 15km en doel op een tijd rond het uur. Ik zit nog altijd in een rust^periode, dus hélemaal voluit mag ik niet gaan hé!

Verder kan ik jullie vertellen dat ik al erg hard uitkijk naar die eerste crossen! Vorig jaar viel mijn cross-seizoen serieus in het water na mijn (zoveelste) ijzertekort. Ik heb dus wat goed te maken!

groetjes,

Charlotte

15:57 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-09

mooie afsluiter van zomerseizoen!

Hallo iedereen!

Gisteren in Kessel-lo vond (voor mij) de belangrijkste wedstrijd van het hele zomerseizoen plaats, de wedstrijd waarvoor je eigenlijk het hele seizoen traint en waar alle wedstrijden in functie van staan; het BK beloften; Ik nam er deel aan de 5000m; mijn favoriete nummer.
Zoals al eerder vermeld, stond ik met de derde tijd van de deelneemsters ingeschreven, maar dat zegt niet zoveel, want ik achtte sommige meisjes veel sterker dan de tijd die ze dat seizoen al liepen.
Ik ging naar de wedstrijd met het gedacht; "Charlotte, ga voor het podium, het is mogelijk!"

De weersomstandigheden waar niet écht ideaal; er stond een strakke wind en het was verre van lekker warm.... We moesten samen met de juniores de wedstrijd afwerken.
Eenmaal gestart voelde ik dat de benen goed zaten. Dat gaf me vertrouwen om vanaf de eerste meter door te gaan op een strak tempo. Juniore Jana van Wabeke en Liesbeth Pollentier waren van de eerste meter weg. Daarna liep belofte Vanja Cnops ook met gemak weg. De eerste twee kilometer nam Griet Dewaele het tempo voor haar rekening en ik had het gevoel dat ik echt al snel moest lopen om dat te volgen, maar ik klampte aan. Net halfweg liet Stijn me weten dat de meisjes achter ons terug kwamen en dat het tempo stilviel. Dat was allesbehalve hetgeen ik wou en nam meteen het voortouw. Ik had even een gaatje van 2 meter, maar ik kreeg algauw gezelschap van belofte Nina Lauwaert en een paar meter verder belofte Liesbeth Vandevelde en juniore Lynn Deconinck.
Ik hield het tempo hoog, maar enkele ronden voor het einde kwam Nina Lauwaert over me en ik kon me niet vastklampen, ik moest haar laten gaan. De laatste ronden waren erg lastig; het gaatje met Nina zo klein mogelijk houden en het gat met Liesbeth achter mij zo groot mogelijk houden. Dat lukte me en de laatste 800m kon ik nog een klein tandje bijzetten, zodat het gat achter me groter werd en mijn derde plaats veilig was gesteld.
Elke keer als ik een 5000m loop, kan ik nog heel wat tonen in mijn laatste ronde, dat was deze keer niet anders. Ik zette mijn benen nog een versnelling hoger en zag plots aan 200m voor het einde dat ik erg dicht begon terug te komen op Nina Lauwaert. Ik geloofde erin haar nog te kloppen en dat deed ik dan ook de laatste 20m na een waanzinnig pijnlijke (voor mijn benen) en spannende laatste 150m.

Zo kwam ik dus nipt als tweede toe met als surplus een nieuwe besttijd van 17.37.16!.Met die tijd was ik de hele wedstrijd niet echt bezig geweest, tot aan 3.5 km wanneer Stijn me liet weten dat ik op tempo liep voor 17.40 of eronder. Een nieuwe besttijd was niet m'n doel, maar ik ben super blij dat ik er alweer elf seconden heb van gedaan!

Nu wil ik eerst en vooral Stijn bedanken, mijn vriend, die me altijd en overal onvoorwaardelijk steunt, zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden en bleef altijd in me geloven.
Verder wil ik ook trainer Raymond bedanken. Het werd geen makkelijke klus voor hem om me in 4 weken tijd nog klaar te stomen voor het BK, maar dankzij zijn trainingen en zijn goede raad is dat toch gelukt.
Ook bedankt aan mijn ouders, zus en broer om altijd rekening te houden met mijn trainingen, wedstrijden,.. en me daar ook altijd in te steunen!
Merci aan mijn trainingsvrienden- en vriendinnen, zonder jullie zouden sommige trainingen echt éindeloos lang duren =).
Als laatste wil ik àlle supporters van gisteren bedanken. Zonder jullie zou ik niet weten hoe en wat er achter mij en voor mij aan het afspelen is tijdens de wedstrijd!
Bedankt!

Nu genieten van een rustperiode en dan terug met volle moed trainen voor dat andere seizoen; het CROSS-seizoen! (joepiee...)

uitslag:

5000 meter

1 1689 Cnops Vanja 87 ACKO 17:27.58

2 1458 Vandewalle Charlotte 89 HAC 17:37.16

3 1551 Lauwaert Nina 88 VOLH 17:37.35

4 1556 Vandevelde Liesbeth 89 AVMO 17:56.97

5 1270 De Waele Griet 87 DEIN 18:28.23

6 1206 Leysen Marleen 89 SWIN 18:45.46

7 1889 Clerx Natasja 87 LOOI 20:16.99

1327 Soccol Manuela 88 GENK DNF

foto's van Stijn en papa!

Herschaalde kopie van DSC09830

Herschaalde kopie van DSC09844

Herschaalde kopie van IMG_9823

Herschaalde kopie van IMG_9829

Herschaalde kopie van DSC09852

Herschaalde kopie van DSC09858

Herschaalde kopie van DSC09859

10:12 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-09-09

4.50.16 op 1500m in Beveren

Hallo iedereen!

Zaterdag liep ik een 1500m in Beveren. Er waren enkele sterke meisjes aanwezig, dus het beloofde een snelle koers te worden.
Eenmaal het startschot weerklonk, liet ik wijselijk meteen een paar deelneemsters gaan, want die vertrokken erg snel.
Ikzelf liep op hetzelfde tempo als vorige donderdag in Oordegem waar ik 4.47 liep. Dit kon ik aanhouden tot de laatste ronde, waar ik in Oordegem kon standhouden, ben ik nu wat gaan vertragen om aan te komen in een tijd van 4.50.16.

'k ben niet super tevreden, maar ook helemaal niet teleurgesteld. Het was een erg goede snelheidstest voor aanstaande zondag. Nu goed rusten zodat de benen fris komen en dan hopelijk serieus vlammen op het BK! =)

foto's getrokken door Stijn, merci!!

 

veel liefs,

Charlotte

Herschaalde kopie van DSC09789

Herschaalde kopie van DSC09792

Herschaalde kopie van DSC09794Herschaalde kopie van DSC09802

Herschaalde kopie van DSC09809

09:39 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-09-09

op naar het BK...!

Hallo!

Overmorgen, zaterdag, doe ik een 1500m in Beveren. Ik hoop dat ik de lijn van vorige week donderdag nog eventjes kan doortrekken. Deze wedstrijd is de laatste wedstrijd voor het BK beloften 5000m op 13 september in Kessel-lo. Hieronder de deelnemers.

Het belooft een leuke wedstrijd te worden waar nog niet alle podiumplaatsen vastliggen, dus het wordt spannend. Ik kijk er alvast hard naar uit en heb er veel zin in!

1689 Cnops Vanja 87 ACKO 16.42.54

1551 Lauwaert Nina 88 VOLH 17.33.21

1458 Vandewalle Charlotte 89 HAC 17.48.59

1270 De Waele Griet 87 DEIN 17.58.59

1556 Vandevelde Liesbeth 89 AVMO 18.11.90

1327 Soccol Manuela 88 GENK 18.31.25

1206 Leysen Marleen 89 SWIN 18.36.13

1889 Clerx Natasja 87 LOOI 20.12.46

1389 De Meirschman Jolien 87 LAT

véle groetjes,

Charlotte

12:09 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-08-09

Beste seizoensprestatie in Oordegem

Goeiedag !

Gisteren (donderdag) liep ik zoals aangekondigd een 1500m op de piste van Oordegem. Ik wist niet wat te verwachten, dus veel druk en nervositeit was er niet! =)

Toen ik er aan kwam, werd het al snel duidelijk dat ik een wedstrijd tegen mezelf ging moeten lopen. Er waren wel enkele deelneemsters, maar die hadden bijna allemaal nog niet onder de 5 min. gelopen.
Ik besloot dan maar om helemaal mijn eigen tempo te lopen en eens proberen wat eerder door te komen aan 1000m dan al mijn andere 1500m's van dit seizoen.

De eerste ronde na het startschot vond ik het moeilijkst. Ik liep alleen dus kon me op niemand baseren of mijn tempo nu goed was, te snel of te traag. Pas na 300m wist ik dat het goed zat. Daarna het tempo constant kunnen houden en geen inzinking gekregen in de laatste ronde. Deze wedstrijd gaf me een tijd van 4.47.95, meteen ook mijn beste van dit seizoen (mijn vorige SB was 4.50).

Dit geeft me terug wat vertrouwen, het gevoel dat we goed bezig zijn en dat het wellicht nog beter kan in de toekomst!
Nu nog twee weken tijd om verder te trainen naar het BK Beloften toe op 13 september, waar ik 5000m zal doen.

Verder in de wedstrijd zag ik op de 5000m een sterke Katrijn Vande Riviere die de twaalf rondjes en een half afhaspelde in maar liefst 16'55! Proficiat!

véle groetjes,

Charlotte

 

hieronder nog een foto van vóór de wedstrijd. (De batterijen van het fototoestel waren helaas niet opgeladen, dus geen foto's van tijdens de wedstrijd =)   )

Herschaalde kopie van DSC09788

09:09 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-08-09

morgen Oordegem 1500m

Hallo iedereen!

Morgen neem ik deel aan de 1500m in Oordegem. Ik heb geen hoge verwachtingen, maar doe mee omdat we wel al eens willen zien hoe het nu met de conditie is gesteld en ook vooral om wedstrijdritme op te doen.

Ik kijk er alvast erg naar uit en ben super gemotiveerd!

Duimen maar en véél groetjes,

Charlotte

 

 

Hieronder een foto waar ik moe maar blij was dat ik een goede heuveltraining had afgewerkt in De Haan!

Herschaalde kopie van DSC09757

20:17 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-08-09

Heuveltraining in De Haan

Een tussendoortje;
Gisteren, zondag, werkte ik een pittige training af op de heuvels in de duinenbossen van De Haan. Een lastige, maar erg leuke training!
Hieronder enkele foto's, getrokken door Stijn, die me tevens ook goed aanmoedigde. Merci lieveling!

Herschaalde kopie van DSC09689

Herschaalde kopie van DSC09709

Herschaalde kopie van DSC09718

13:42 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-08-09

nieuw en fris.

hallo!

Na wekenlang gepieker en gepeins besloot ik (en ik alleen...) vorige week om de samenwerking met trainer Andy Inghelbrecht te stoppen. Ik stond niet meer 100% achter zijn manier van werken en zijn aanpak en ik maakte ook nog nauwelijks progressie.
Nu zal ik onder leiding van Raymond Van Paemel trainen. Mijn lichaam zal natuurlijk wat tijd nodig hebben om aan te passen aan het nieuwe trainingsschema en -ritme, maar ik ben alvast terug erg gemotiveerd en werk nu toe naar het BK beloften 5000m, dat halfweg september plaatsvindt.

Ondertussen deed ik ook nog enkele wedstrijden mee, met onder andere FC Kortrijk 1500m (4.58), FC Gent (4.50) en BK AC 5000m (18.38). Stuk voor stuk resultaten om niet over naar huis te schrijven, jammer genoeg...

Bij deze dus een nieuwe start met een nieuwe lay-out en nieuwe frisse moed en motivatie!

groetjes,

Charlotte

11:27 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-07-09

1500m in Oordegem

Hallo iedereen!

Zaterdagavond deed ik zoals eerder al gezegd de 1500m mee op de Flanders Cup in Oordegem. Veel verwachtte ik er niet van, ik had de laatste twee-drie weken immers niet meer zoveel getraind door de examens en door m'n reisje met Stijn.

Het naprogramma 1500m voor de dames ging van start om ongeveer 22h30, en ik zat in de eerste reeks. Het was echt ideaal weer; geen zuchtje wind, niet te warm en niet te koud.
Eenmaal gestart voor drie rondjes en driehonderd meter had ik een redelijk goed gevoel en zocht ik mijn plaatsje in de achterste helft van de groep. Het was even drummen, duwen en trekken, zo erg zelfs dat er vlak voor ons zelfs een valpartij gebeurde... , maar al bij al werd het snel tot een lint getrokken.
Ik kon de laatste ronde nog eens goed versnellen om in een tijd van 4'51" aan te komen.

Niet super, maar ook niet enorm teleurstellend.
Stijn vertelde me dat ik eigenlijk de hele wedstrijd iets te traag liep, ik bleef precies vast zitten in mijn tempo. Ook het feit dat mijn laatste ronde op die 1500m trager was dan mijn laatste ronde op een 5000m zegt ook al veel... Ik had ook het gevoel dat ik nog eventjes kon blijven doorlopen moest ik niet hebben versneld.
Het is mijn beste 1500m van dit seizoen, dus erg ontgoocheld mag ik eigenlijk niet zijn.
In juli doe ik nog enkele 1500m's (allemaal ter voorbereiding van 5000m!) en dus streef ik naar een betere tijd.

Volgende afspraak op de Flanders Cup in Kortrijk (1500m), nu zaterdag!

 

groetjes, Charlotte

11:04 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-07-09

Terug van weekje Mallorca en geslaagde examens!

Goeiemorgen iedereen,

Vandaag was ik vroeg uit de veren, want de uitslag van mijn examens verscheen op het internet. Het werd bang afwachten, want ik had al een 8 voor wiskunde uit het eerste semester en ze vertelden me op school dat dat niet meer delibereerbaar was. Ik hoopte dus dat het enkel bij wiskunde zou blijven.
Mijn puntenblaadje maakte me erg gelukkig; voor dit semester ben ik er voor alle vakken door, vrij goede punten zelf en het liet me ook weten dat ik uiteindelijk dan toch gedelibereerd ben voor wiskunde en ik dus géén herexamens hoef af te leggen in de vakantie. JOEPIEEE!

Sinds zaterdag zijn Stijn en ik ook terug van een weekje Mallorca dat erg goed is meegevallen. Lekker warm weer, mooie stranden, gezellige terrasjes, lekkere cocktails, veel waterpret, een lieve reisgenoot en heerlijk eten zorgden voor een geslaagde vakantie.
We lagen er niet de hele dag aan het zwembad, daarvoor was het trouwens ook veel te warm, maar we gingen fietsen, wandelen en 's morgens ook enkele keren gaan lopen.
Het deed erg deugd voor ons allebei en we hebben de batterijen kunnen opladen om er hier weer volop tegen te kunnen!

Op sportief vlak werd het de laatste weken iets stiller. Ik had drie weken examens en in de eerste twee weken kon ik nog vrij goed mijn trainingen afwerken, maar in de laatste week werd dat een beetje een ramp. =) Ook op reis heb ik niet zoveel gedaan, maar ik beschouw dit dan als een relatieve rustperiode, die iedere atleet wel eens nodig heeft op een jaar.
Nu train ik weer volop voor het pisteseizoen en ik merk dat ik amper iets van conditionele achterstand heb opgelopen, dus dat zit goed!

Zaterdag in Oordegem eerste wedstrijd na mijn 5000m in Ninove waar ik mijn besttijd liep. In Oordegem neem ik deel aan de 1500m. Ik verwacht er niet te veel van, deels rekening houdend met de soms gebrekkige voorbereiding van de afgelopen weken, deels omdat het slechts ter voorbereiding is van een volgende 5000m.

 

Misschien tot dan!

veel liefs,
Charlotte

06:33 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-05-09

1500m in Sint-Niklaas en 5000m in Ninove

Hallo,

Omdat ik het erg druk heb met het studeren voor de examens, kwam er tot nu toe nog geen verslagje van mijn voorbije wedstrijden.

in't kort:

op Hemelvaartsdag liep ik in Sint-Niklaas een 1500m. Het draaide aan geen kanten, had helemaal geen goed gevoel en liep binnen in een teleurstellende 4'56.

Woensdagavond (27mei) ging ik van start gaan op de 5000m in Ninove, die gemengd was. Mijn vriend Stijn ging het haaswerk voor me doen.
Het weer zat echt niet mee, veel wind, motregen en super koud, dus ik ging het niet zo erg vinden als ik mijn record niet ging lopen en ook echt specifieke trainingen voor de 5000m deed ik nog niet. Ik wou het toch proberen, veel gemengde wedstrijden zijn er immers niet.
Om het kort te houden: ik liep een superwedstrijd, het ging goed, ik kon goed mee op het tempo van 18' die Stijn aan het lopen was en die besttijd zat er dan toch nog in door een snelle laatste kilometer met de laatste 400m als kers op de taart. Ik kwam aan in 17'48.
Voor een uitgebreid verslag, ga naar: http://www.bloggen.be/stijnfincioen/

Nu geen wedstrijden meer tot in de zomervakantie!
Ik hoop toch wat te kunnen trainen in de examens. De 19e ben ik er vanaf en daarna gaan Stijn en ik een weekje op vakantie.

tot dan!

Charlotte

15:55 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-09

Beker van Vlaanderen in Beveren

Hallo!

Naar jaarlijkse traditie werden ook dit weekend weer de interclubs afgewerkt. Zaterdag was het aan de dames.
Met HAC zitten we in Ere-afdeling van de VAL, de op één na hoogste afdeling. Dit betekent meteen ook dat we ons met onze héél jeugdige ploeg ieder jaar opnieuw moeten bewijzen.
Er werd beslist om mij op de 3000m te zetten.

Zaterdag was een dag met vrij veel wind, dus ik had al een vermoeden dat het wat tactisch ging worden, velen die niet wilden aan kop lopen en zo...
Eenmaal gestart werd het tempo inderdaad een beetje gedrukt vooraan, wat resulteerde in een eerste 1500m van 5'25, wat 11' zou opleveren na 3000m. Dat is natuurlijk erg traag en ik had dus nog wel wat reserve.
De hele groep bleef bij elkaar, ik zat in een goede positie, als er werd versneld zou ik er meteen op kunnen reageren.
Die versnelling gebeurde ook na de eerste helft, het tempo ging omhoog en ik schoof mee naar voor. Op 800m versnelde Xenia Luxem; Lynn Deconinck zette haar in haar spoor, ik deed ook een poging, maar moest toch vrij snel lossen.
De laatste 400m versnelde ik nog wat, Nina Lauwaert ging over me, maar ik kon aanklampen om dan de laatste 200m toch opnieuw over haar te gaan en zo als derde te eindigen.
De tweede 1500m was een stuk sneller (5'05) als de eerste, wat zorgde voor een toch nog "aangename" tijd van 10'31.

Ik ben tevreden van mijn wedstrijd, ik had steeds een goed gevoel, kon reageren wanneer het nodig was en kon het afmaken door een snelle laatste ronde. Dit geeft me terug wat vertrouwen naar de volgende wedstrijden toe.

Samen met de prestaties van de andere meisjes van onze ploeg werden we zevende in het eindklassement. Moe maar voldaan keerden we 's avonds allemaal huiswaarts.

Donderdag staat een 1500m in Sint-Niklaas op het programma, waar ik beter wil doen dan de vorige 1500m op het BK universitairen, waar ik 4'51 liep.
Duimen omhoog dus!

Liefs, Charlotte

 

Herschaalde kopie van DSC08897

Herschaalde kopie van DSC08901

Herschaalde kopie van DSC08902

Herschaalde kopie van DSC08903

Herschaalde kopie van DSC08904

Herschaalde kopie van DSC08905

Herschaalde kopie van DSC08907

Herschaalde kopie van DSC08909

Herschaalde kopie van DSC08910

Herschaalde kopie van P1360183

Herschaalde kopie van P1360197

Herschaalde kopie van P1360200

Herschaalde kopie van DSC08912

Herschaalde kopie van DSC08915

Herschaalde kopie van DSC08916

Herschaalde kopie van P1360134

Herschaalde kopie van DSC08919

18:34 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-05-09

1500m BK studenten

hallo!

Gisteren op 1 mei trok ik samen met clubgenoot Thijs Vandermeersch naar Oordegem, waar het BK voor studenten plaatsvond.
Ik deed er een 1500m mee en hoopte op een beter wedstrijdverloop dan vorig weekend op het PK.

Ik startte in een goede reeks met veel atletes die gewaagd waren aan elkaar. Dat zorgde voor wat geduw en getrek, maar al bij al kon ik gemakkelijk mijn plaats opeisen in de middenmoot. Het ging erg goed en vlot, maar in mijn laatste ronde kwam ik nog dat extra'tje tekort om nog eens goed te versnellen. Ik viel niet stil, maar kon gewoon niet meer dat ietsje meer.
Misschien komt dat door mijn tekort aan wedstrijdritme en omdat ik geen winter gehad heb met veel wedstrijden, maar ik panikeer niet en train rustig verder.
Ik kwam aan in een tijd van 4'51", niet super slecht, maar ook niet om heel enthousiast over te zijn!

Ondertussen naderen de examens ook met rasse schreden, het studeren wordt nu meer een meer dé hoofdbezigheid van de dag, en er blijft nog net wat tijd over om de trainingen af te werken, maar we overleven het wel! =)

Veel liefs,

Charlotte

 

ps: Stijn, diegene die altijd de foto's trekt op mijn wedstrijden, kon er niet bij zijn, want hij liep de 10km in Knokke mee, waar hij knap tiende werd! Proficiat lieve schat, doe zo voort! Daardoor kan ik jullie dus geen foto's van de wedstrijd meegeven.

12:08 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-04-09

PK 1500m Tielt

Hallo iedereen!

Dit weekend stonden er voor veel atleten de provinciale kampioenschappen voor de deur, ook voor mij!
Ik besloot om er deel te nemen aan de 1500m, voor West-Vlaanderen vond alles plaats in Tielt.

Over de wedstrijd kan ik erg kort zijn; ik startte erg slecht, moest me dus ergens in het midden inpassen, ik had twee ronden nodig om mijn plaats te zoeken en daarna werd ik ingesloten. Na drie ronden op slakkentempo werd er versneld, maar ik kon natuurlijk niet reageren omdat een meisje me hinderde zodat ik niet kon voorbij steken...
Een echte rampkoers dus!
Door het getrek en geduw kreeg ik nog eens een spikepunt in mn rechterknie, maar die hinderde niet echt tijdens de wedstrijd.
Ik kwam aan in een tijd van 5.10 of zoiets, maar dat is te verklaren door de tactische koers en door het feit dat ik niet het type ben om de laatste 400m nog eens alles open te kunnen zetten.

Ochja, er zijn nog kansen genoeg hé om een goede 1500m te lopen. We zijn gestart met het zomerseizoen en dat is al heel wat. Ik heb er zin in!

Foto's door Stijn, dankje liefje xx

Herschaalde kopie van DSC08825

Herschaalde kopie van DSC08828

Herschaalde kopie van DSC08829

Herschaalde kopie van DSC08833

Herschaalde kopie van DSC08835

Herschaalde kopie van DSC08836

Herschaalde kopie van DSC08840

Herschaalde kopie van DSC08845

Herschaalde kopie van DSC08849

13:39 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

06-04-09

----

Hallo iedereen!

We staan aan het begin van de paasvakantie, wat wil zeggen dat de piste-wedstrijden bijna in zicht komen!
Mijn wedstrijdprogramma is nog niet volledig vastgelegd, maar binnekort zit ik samen met de trainer om alles te bespreken.

Vorig weekend zijn we met onze trainingsgroep een weekendje naar Spa getrokken om daar te constateren dat het er super slecht weer ging zijn/was en te zien dat we er geen 100m plat gingen vinden. Het ging er erg op en neer en het beloofde dus een zwaar trainingsweekendje te worden.
We hebben er ons erg geamuseerd en veel hellingen op- en afgelopen, wat hopelijk zal resulteren in meer kracht in de beentjes!

De tweede week van de paasvakantie trekken we naar jaarlijkse traditie met HAC naar Herentals om daar de bossen onveilig te maken! Ik kijk er alvast weer erg naar uit!

Ondertussen zit ook Stijn goed te trainen, jammer genoeg iets verder van hier ; ) ! Hij zit samen met enkele trainingsmakkers in Flagstaff, Arizona!
Ik zal hem dus helaas 3 weken moeten missen, maar hij zal er ongetwijfeld hele mooie dingen meemaken en veel goede trainingen kunnen afwerken op hoogte!

veel liefs,

Charlotte

11:38 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-03-09

Kasseienloop Eernegem

hallo iedereen!

Zaterdag deed ik mee aan een stratenloop over 9 km in Eernegem. Doel van de wedstrijd was zien hoe het gesteld was met de conditie/uithouding. Na zaterdag weet ik nu ook dat er nog veel werk aan de winkel is vooraleer ik terug op m'n oude niveau ben.
Ik mocht natuurlijk niet verwachten dat het super goed zou zijn, maar nog geen 15km/h lopen op 9 km is natuurlijk wel wat confronterend...
Ochja, we hebben nog een zee van tijd vooraleer ik er terug wil staan, daarom ook: geen paniek!

Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn. Na een te snelle start (tjah... in het begin is alles terug moeilijk in te schatten ; ) ) was ik na een grote 2 kilometer zo 'verstandig' om wa gas terug te nemen en de rest van de wedstrijd in vlot duurlooptempo af te werken. Ik had niets te winnen of te verliezen, dus waarom tot het uiterste gaan hé? Zo kon ik de overige 6-7 km toch nog wat genieten van het loopje!

Dit weekend gaan we met onze trainingsgroep de omgeving van Spa wat onveilig maken door daar te gaan trainen. Ik kijk er alvast hard naar uit!

 

liefs, Charlotte!

09:16 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-09

basis opbouwen

hallo iedereen!

Omdat er niet echt iets spannends te beleven was bij mij op loopvlak, werd hier ook enkele weken erg stilletjes!
Ondertussen ben ik alweer bijna een maand aan het lopen, erg rustig weliswaar.
Ik kom van ver, heb lang niet gelopen, dus moet ik rekenen op een lange periode vooraleer ik er terug zal staan!
Alles gaat goed, we zijn bezig met een goede basis te leggen om dan binnenkort er terug snelheid op te zetten.

Zondag is er de hoogdag van het cross-seizoen; het BK-cross.
Mij zul je er uiteraard niet zien lopen, maar ik zal er wel aanwezig zijn als supporter/toeschouwer!
Ik kijk er al naar uit en verwacht enkele mooie wedstrijden te zien.
Alvast aan alle deelnemers, super veel succes!!

vele groetjes,

Charlotte

11:00 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-01-09

een nieuwe start.

Hallo iedereen!

 

Een nieuw jaar, een nieuwe start en mijn blog in een nieuw kleedje.

 

De afgelopen maanden deed ik alles, behalve lopen.

Ik was op, mentaal en fysiek, had geen zin meer, en daarom vond ik verstandig om het eens allemaal van me af te schuiven. Als je geen zin hebt in je hobby, waarom er dan alle energie insteken? Ik wist echter wel dat die ‘goesting’ zou terugkeren.

Dat was echter niet het enige; ik sukkelde vanaf november met mijn bloedwaarden en wou pas opnieuw starten als ook al die problemen weer van de baan waren.

 

Vandaag, eind januari:

De examens zijn gedaan. Ik start opnieuw met trainen.

En ik heb er zin in!

 

Geen crossen meer voor mij deze winter, daarvoor zal het te lang duren eer ik terug op mijn niveau ben. Ik train meteen voor een stevige basis om in topvorm te zijn deze zomer.
Met een nieuwe start, een goed gemoed, veel zin, trainingsmaatjes en bekwame mensen rondom mij kan ik er weer tegenaan. De problemen met mijn bloedwaarden zijn bijna van de baan, maar dat zal altijd een punt zijn dat ik zal moeten blijven opvolgen.

 

Héél veel groetjes en tot gauw,

Charlotte x

12:53 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

01-12-08

CC Roeselare

hallo,

na een erg slechte wedstrijd van gisteren in Roeselare (pas 18e) heb ik besloten om even niet te lopen. Ik heb er eventjes genoeg van en wil mijn lichaam de tijd geven helemaal te herstellen (mijn bloed, de vermoeidheid).

Ik begin pas opnieuw met trainen wanneer ik er helemaal klaar voor ben en wanneer 'de goesting' er terug is!

Proficiat aan diegenen die zich geselecteerd hebben gisteren, mooi!
Bedankt aan de vele supporters die voor mij speciaal afkwamen naar Roeselare (en ook sorry)

liefs, Charlotte

 

12:02 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

23-11-08

een elfde plaats in Tilburg.

Goeieavond iedereen,

Na een lange, gladde, gevaarlijke en moeizame terugreis van Tilburg ben ik heel erg blij dat ik in m'n zetel zit!

Vandaag stond de 50e editie van de Warandeloop in Tilburg op mijn programma, deels omdat dat een gezamenlijke uitstap van het Crossteam was.
De verwachtingen voordien waren niet hoog, maar ik wou toch een mooie plaats behalen omdat het een test was voor Roeselare volgende week, waar de tickets voor het EK worden uitgedeeld.

Tilburg staat bekend als een snellopend parcours met veel lange rechte stukken. Dit jaar was dat niet anders, maar sommige stroken waren toch zwaar door het vele, korte bochtenwerk met kleine knikjes en wat slijk.
Het was bijtend koud vandaag.

Na een slechte start begon ik aan mijn inhaalrace. Ik liep snel en vlot op de rechte stukken en had altijd moeite met de zwaardere stroken, wat niet van mijn gewoonte is. Daaruit kon ik besluiten dat ik nog steeds wat vermoeid ben, wat ziekjes en mijn bloedwaarden nog niet in orde zijn.
Al bij al had ik toch een redelijk goed gevoel tijdens de wedstrijd. Waarschijnlijk te danken aan het feit dat ik alleen maar meisjes inhaalde en zelf niet meer werd ingehaald.

Ik finishte als zesde Belgische en elfde in het totaal.
Niet zo tevreden.

Stijn, mijn vriend, liep het crossgala bij de mannen en deed dat voortreffelijk, ondanks zijn val kwam hij als 34e na al het groot geweld aan.
Simon, een clubgenoot, reisde ook mee met papa, Stijn en ik en had spijtig genoeg last van steken in zijn zij, anders ging hij ook wel uitblinken!

Bedankt aan de supporters en aan papa die meeging als supporter, chauffeur, ...!

Volgende afspraak op de CC in Roeselare,
het doel van mijn winterseizoen komt zienderogen dichterbij!

Liefs, Charlotte
foto's door Stijn!

Herschaalde kopie van DSC07398

Herschaalde kopie van DSC07399

Herschaalde kopie van DSC07404

Herschaalde kopie van DSC07405

Herschaalde kopie van DSC07407

22:44 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-11-08

zondag Tilburg

hallo iedereen!

een tijdje stil op mijn blog wil niet zeggen dat ik zelf ook heb stilgezeten!
De afgelopen 2 weken het wat rustiger aangedaan, dat wel, want ik begon me wat vermoeid te voelen.

Zondag staat mijn eerste 'echte' cross op het programma: De Warandeloop in Tilburg. Het belooft een heel sterk bezette cross te worden, dus we vliegen er meteen in, geen medelijden, haha! =)
Hopelijk stelt het resultaat me wat tevreden en kan ik met een goed gevoel naar Roeselare gaan, de week erop!

Vingers gekruist voor mij zondag!

liefs, Charlotte

08:39 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-11-08

Toch niet paraat in Mol

hallo,

door enkele gezondheidsproblemen zal ik toch niet deelnemen zondag aan de wedstrijd in Mol.
Hopelijk wordt het snel beter en kan ik toch nog op mijn maximale niveau in Tilburg en Roeselare staan.
Succes aan diegenen die morgen lopen!

groetjes,

Charlotte

14:49 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

31-10-08

wedstrijdloos weekend.

hallo lieve bloggers!

Dit weekend loop ik geen wedstrijd.
Enerzijds om nog wat verder te kunnen trainen en anderzijds omdat ik anders teveel wedstrijden zal gedaan hebben.

Mijn volgende wedstrijd volgt op 9 november in Mol. Het zal er de eerste keer zijn dat ik er loop, naar het schijnt bestaat het parcours deels uit zand... dat belooft!

Ondertussen gaan de trainingen vrij goed, ik heb nergens pijn en ben nog niet echt ziek geweest, dus geen problemen bij mij =).
Op school ook alles ok, we zitten aan de helft van het eerste semester, het wordt dus tijd om wakker te schieten want de kerstvakantie zal er gauw zijn!

tot op één of andere cross!

Charlotte'

10:43 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-10-08

4e op de CC Relays in Gent

Hallo iedereen!

Vandaag (zondag 26-10) vond in Gent terug de eerste wedstrijd van de CrossCup plaats; de relays, een aflossing met drie atleten van dezelfde ploeg.

Ik met HAC deed mee bij de juniores. Het reglement zegt dat in een juniorenploeg juniores mogen zitten, maar ook eerstejaarsseniores.
Jolien Maenhoudt liep de 1000m, Mechtild Boel de 1500m en ik de langste afstand: 3000m.
Deze wedstrijd is eerst en vooral erg plezant omdat het een van de weinige wedstrijden is waar er in ploegverband wordt gelopen, maar toch is het een belangrijke wedstrijd om te zien hoe het met de vroege conditie gesteld is.

Jolien startte, mooi in het pak mee en gaf de stok door aan Mechtild. Mechtild liep zeer sterk en rukte op het laatste nog naar de derde plaats door een forse versnelling. Ik kreeg de stok dus als derde, kort voor een meisje van AC Grimbergen.
Het draaide bij mij echter niet zo goed dan ik had gehoopt. Het parcours zelf viel goed mee, vond ik minder zwaar dan verwacht (door 2 x een zandstrook), maar het ging niet goed. Ik voelde me vermoeid en ik had na een halve ronde ook pech: een groot stuk hout kwam vast te zitten in mijn spikespinnen en had daar wel wat last van aan de bal van mijn voet.
Ik moest na de eerste helft mijn derde plaats afgeven en kwam zo ook als vierde aan.
Ook toen pas kreeg ik het vervelende stuk hout van m'n spike af.

Een gemengd gevoel dus van vandaag. Het was een leuke wedstrijd, Jolien en Mechtild deden mooi werk, alleen heb ik het gevoel dat ik het niet kon afmaken.
Nuja, het is nog lang, ik moet er pas in Roeselare staan op 30 november!

foto's door Stijn, bedankt!

Herschaalde kopie van DSC07290
Herschaalde kopie van DSC07297
Herschaalde kopie van DSC07306
Zus Justine en ik; zij liep met de scholieren van HAC naar een mooie 7e plaats.

JUNIOREN VROUWEN - JUNIORS DAMES1000-1500-3000m
Team naam/nomNaam/NomVoornaamClubgeb.jTijdPtn
TempsPts
01HALESTRAVAN DE VEIREHANNEHALE9119.0110
01HALESTRAGOETHALSDELPHINEHALE90
01HALESTRAVAN WABEKEJANAHALE90
02MALMEDY ATHL CLUBLENTZKELLYMALM9119.399
02MALMEDY ATHL CLUBGABRIELCYRIELLEMALM92
02MALMEDY ATHL CLUBKNIEBSCAROLINEMALM93
03ATLETIEKCLUB GRIMVAN DEN BORREMONIKAGRIM9119.468
03ATLETIEKCLUB GRIMSERVRANCKXFRAUKEGRIM91
03ATLETIEKCLUB GRIMDE SMEDTELKEGRIM91
04HOUTLAND LADIESMAENHOUDTJOLIENHAC9020.057
04HOUTLAND LADIESBOELMECHTILDHAC90
04HOUTLAND LADIESVANDEWALLECHARLOTTEHAC89
05ESAKDE BIELEENESAK9120.136
05ESAKCAVENTSJASMINEESAK92
05ESAKHENSEVYESAK91
06OLYMPIC BRUGGEDEJONGHEEMMAOB9020.205
06OLYMPIC BRUGGEDAENENESCHARLOTTEOB89
06OLYMPIC BRUGGEDEJONGHEEVAOB90
07AC DUFFELVAN DE VOORDELIESDUFF9020.335
07AC DUFFELJACOBSNATHALIEDUFF89
07AC DUFFELBELISLOREDUFF89
08ROBA-JUNIORS-DAMESTHONUSDAVINAROBA9020.495
08ROBA-JUNIORS-DAMESSTORMSBIRTEROBA90
08ROBA-JUNIORS-DAMESVERBEECKTATJANAROBA91
09AVRSIXEVYAVR9121.025
09AVRHAGHEDOORENJASMINEAVR91
09AVRBOGAERTALISONAVR91
10VMOL TEAM 1MASSAGEBIRGITVMOL9021.055
10VMOL TEAM 1STEVENSJASMIENVMOL90
10VMOL TEAM 1CLAESGITTEVMOL90
11ATLAJACOBSMARGITATLA8921.065
11ATLAWINTENANNELEENATLA92
11ATLASTEEGENANKEATLA93
12FLAC1DEMEYERSHIRLYFLAC9021.115
12FLAC1VERBRUGGHENELEFLAC91
12FLAC1ARTEELSANNEFLAC91
13AVMOVANLUCHENEHANNAAVMO9321.145
13AVMOVANLUCHENELISAAVMO91
13AVMOBRUWIERELKEAVMO91
14DCLA ISTALMANSFLODCLA9121.275
14DCLA IRUMMENSJULIEDCLA89
14DCLA IVANHENTENRIJKGOEDELEDCLA90
15ACMESYSDEUINNEACME9121.515
15ACMESYSDELPHINEACME90
15ACMEDE CUYPERSTEPHANIEACME90
16JUNIORENDAMES RIEMBALCAENMELISSARIEM9124.065
16JUNIORENDAMES RIEMBALCAENSARINARIEM93
16JUNIORENDAMES RIEMSCHAUVLIEGELARARIEM90

Volgende wedstrijd is op 9 november in Mol. Een CrossCup waar ik deelneem bij de juniores. Ook dit is een wedstrijd ter voorbereiding van de selectiewedstrijd in Roeselare voor het EK.

liefs, Charlotte

21:45 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-10-08

1e op oefencross in Torhout

Hallo iedereen,

Gisteren (zondag) vond onder een stralende zon de jaarlijkse oefenveldloop van HAC plaats.
Door andere oefencrossen in de buurt kwam er minder volk op af dan anders, maar dat deerde ons niet, we waren met genoeg HAC'ers om dat op te vangen.

Het werd mijn eerste cross als 'seniore', mijn eerste cross bij de groten. Dat het om te oefenen was, werd algauw duidelijk, we waren slechts met twee seniores. In de reeks ook nog twee juniores en 1 master.

Eenmaal gestart besloten Eva (Dejonghe, was ook aanwezig) en ik om het tempo stelselmatig op te drijven, niet te zot te starten, een doorgedreven training ging het worden.
Zo gezegd, zo gedaan; het tempo ging steeds de lucht in en in de laatste ronde (laatste kilometer) maakte ik een gaatje op Eva en kon zo naar de overwinning lopen, zowel algemeen als bij de seniores.

Een goeie training, die oefencross, een mooie conditietest voor het verdere werk.
Zus Justine werd derde bij de scholieren, broer Bert, tweede bij de cadetten.

foto's zijn van Stijn, bedankt!

Herschaalde kopie van DSC07255
Voor de start

Herschaalde kopie van DSC07257

Herschaalde kopie van DSC07277
Het podium, samen met Kim Vandewatere

Volgende afspraak op de CC Relays in Gent zondag!

C.

22:57 Gepost door Charlotte in Atletiek | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |